Fixa till din motorcykel under vinterförvaringen

Nu har den årstiden kommit då din motorcykel måste stå stilla. Men under vinterhalvåret kan du ändå ägna mycket tid åt ditt intresse. Medan du förvarar motorcykeln i ett garage så finns det mycket du kan göra under tiden som du väntar på våren. Börja med att gå igenom de olika delarna och se till att allt ser bra ut. Det är mer jobb med en MC än du kanske tror, men det är det värt.

Öva under vintern

Du som drömmer om att arbeta som motorcykelmekaniker har gott om tid att träna under den mörka årstiden. Om du inte riktigt vet vart du ska börja så kan du ta en titt på nätet för att få veta mer. Dina vänner som åker motorcykel kan säkert också hjälpa dig. Fråga dem till exempel vilka verktyg du först och främst behöver.

Inomhus och utomhus

Du som parkerar din motorcykel utomhus kan förstås också arbeta med den. På vintern måste du ta vara på de ljusa timmarna och klä dig rätt. Men sedan är det bara att sätta igång. Undersök bromsarna, motorn och däcken. Om allt är som det ska så kan du titta närmare på exempelvis lacken. Allt måste vara fint inför nästa säsong.

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.